"נדרש לגשר על הפער בין קבוצות הפיתוח וה-IT"
"על מנת לענות לפער האמור יש להפוך את ה-IT למתזמר של קבוצות הפיתוח השונות", אמר ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין
"קיים כיום מצב לא תקין, שבו יש פער החוצץ בין קבוצות הפיתוח לבין ה-IT. תפקיד אנשי ה-IT הוא לאפשר לסביבות הפיתוח להתקדם כמה שרוצים, ולא להגביל אותן", כך אמר ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין.
אראל מונה לתפקיד בספטמבר האחרון. לפני שמונה שנים הוא חיבר את הספר חריצים ומשבצות, שיצא לאור בהוצאת ידיעות אחרונות – ספרי חמד. הספר, שהפך לרב מכר, הוא רומן מתח המתרחש בסצנת ההיי-טק הישראלית, וכולל כמה טוויסטים בעלילה. בימים אלה אראל מסיים לכתוב ספר נוסף.
לאראל בן ה-37 תואר ראשון בכלכלה וניהול מהמכללה למנהל, והוא נמצא במהלך לימודי תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת נורת'ווסטרן בשיקגו, במסגרת תכנית המנהלים קלוג רקנאטי בפקולטה לניהול של האוניברסיטה הישראלית. הוא פעיל בענף ההיי-טק יותר מ-15 שנים, בניהול מכירות בחברות הטכנולוגיה סיסקו, קרוסבים וטלדור תקשורת. בצבא הוא שירת בממר"ם.
"על מנת לענות לפער האמור", אמר אראל, "יש להפוך את ה-IT למתזמר של קבוצות הפיתוח השונות. אנחנו רואים בארגונים מעבר מהשקעה בהון פיזי להון אנושי, וכעת – להון אפליקטיבי. ארגונים הפכו למכונות ייצור של הון אפליקטיבי. אלא שנוצר צוואר בקבוק, בשל המחסור העולמי של מיליוני מפתחים. גוף ה-IT צריך להיות מאפשר של חדשנות כאוטית, לאפשר לגופי הפיתוח להתקדם כמה ואיך שהם רוצים. המנמ"ר ואנשיו צריכים לעשות זאת, כדי להעניק לארגונים שלהם ערך עסקי".
F5 – נתונים כספיים ורכישות
F5 סיימה את שנת הכספים 2019 שלה עם הכנסות של 2.24 מיליארד דולר – עלייה של 4% לעומת שנת הכספים 2018. פתרונות החברה הוטמעו ב-49 מחברות פורצ'ן 50, כל המשרדים המרכזיים במשרדי הממשל האמריקני וב-10 חברות הטלקום הגלובליות המובילות.
בדצמבר האחרון F5 רכשה את שייפ סקיוריטי, שעוסקת בהגנה אפליקטיבית, תמורת מיליארד דולר במזומן. שייפ פיתחה פלטפורמה המבוססת על כלי ניתוח ובינה מלאכותית בענן, להגנה ממתקפות שמטרתן השגת אישורי גישה מסווגים ומתקפות שעוקפות מערכות בקרה למניעת הונאות. במרץ אשתקד היא רכשה את Nginx, שפועלת בעולם הקוד הפתוח להעברת יישומים, תמורת כ-670 מיליון דולר. Nginx מציעה תוכנה מבוססת קוד פתוח שכאמור מאפשרת להעביר יישומים, כמו גם פתרונות API, ובכך משפרת ביצועים, זמינות וניהול.
לדברי אראל, "הרכישה של Nginx נועדה לגשר על הפער בין NetOps ל-DevOps, ולפנות לשוק הסטארט-אפים ולחברות שנולדו בענן, עם שירותי יישומים גמישים לסביבות מרובות עננים. המניע לרכישת שייפ היה איחוד המומחיות של שתי החברות בתחום ההגנה על יישומים בסביבות מרובות עננים, עם יכולות מניעת ההונאות והניצול של הנרכשת. הרכישות הללו הן חלק מהמהלך של F5 לעבר עולם התוכנה. בטרם הרכישות, 30% מעסקי החברה היו תוכנה, והיעד הוא לחצות השנה את רף ה-40%".
אראל אמר כי "אנחנו מקיימים שיתופי פעולה עם כל ספקיות העננים הציבוריים – AWS, מיקרוסופט וגוגל – ומתממשקים לענן של VMware. כך, אנחנו מגדילים את היכולת של ארגונים לפרוס יישומים במהירות ובצורה מאובטחת, תוך עמידה ברגולציות, תמיכה בשיטות העבודה של צוותי ה-DevOps וסלילת הדרך המהירה ביותר מהקוד ללקוח".
מה חדש בסניף הישראלי של F5?
הסניף הישראלי של החברה מונה 300 עובדים, רובם אנשי מו"פ, בשל ארבע הרכישות שעשתה F5 בישראל לאורך השנים: של טרפיקס, ורסייף, קרשנדו ומגנייפיר. "יש סינרגיה עמוקה בין עולמות הפיתוח והמכירות", ציין אראל. "אנחנו עורכים פגישות רבות בין לקוחות ובין אנשי המו"פ. זו סינרגיה מנצחת. הפיתוח בישראל מתרכז בעולם אבטחת המידע". בין מאות לקוחות החברה בארץ נמנים כמעט כל הבנקים, כל חברות הביטוח וכן ארגונים ממגזרי הביטחון, התעשייה וההיי-טק.
"חווינו גידול משמעותי ב-2019", אמר, "ואנחנו מצפים להאיץ את המומנטום השנה. נגדיל השנה את נתח השוק שלנו ונציע עוד פתרונות ללקוחות קיימים – פתרונות המבוססים על הרכישות שערכנו ב-2019. כמו כן, נגייס עוד עובדים. המסר שלי למנהלי התשתיות הוא: כשאתם שוקלים להגר לענן הציבורי – אנחנו רוצים להיות חלק אינטגרלי מהפתרון".
תגובות
(0)